Producenci

Hipisi glutenu - warsztaty o dobrym chlebie

hipisi_glutenuU.jpg
  • nowość
Dostępność: 5
Cena: 90,00 zł 90.00
ilość szt.
Zyskujesz 9 pkt [?]

Opis

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty z Małgorzatą Pilipionek, podczas których nauczycie się, jak stworzyć zakwas, jak o niego zadbać i jak wyrabiać chleb. Zobaczycie i zrozumiecie proces wyrastania ciasta.
 
Podczas warsztatów skupimy się na procesach, jakie zachodzą podczas wyrastania ciasta i pieczenia, jaka jest różnica między chlebem wyrastającym na zakwasie, a tym wyrastającym na drożdżach. Opowiemy również o produktach, jakich będziemy używać oraz o ich wartościach odżywczych. Każdy z uczestników upiecze swój własny chleb, który zabierze do domu, otrzyma również zakwas i informację o tym, jak o niego dbać. Podstawą chlebów będzie mąka z samopszy. Na drugie śniadanie przygotujemy podpłomyki i ser z ziemniaka oraz spróbujemy kombuchy. 
Jeżeli chcecie posłuchać więcej o ziarnach, mące, połączeniu z ziemią, powrocie do tradycji, korzeni - to będzie dobry czas i dobre miejsce!
 
 
 
Prowadzący: Małgorzata Pilipionek
Gdzie: Pracownia FTT Łokietka 6
Kiedy: 21 grudnia 2018 r., godz. 18.00-21.00
Koszt warsztatów: 90 złotych
Liczba miejsc: 8
 
Uwaga! Warsztaty dostępne również w terminie 30 listopada 18.00-21.00
 
 
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl